Friday, June 30, 2006

Hatch me a river.

A river of basil, that is.
Ce multi oameni se plictisesc pe lumea asta... si faza tare e ca se plictisesc in avantajul nostru. Gen un baiat sau o fata de undeva in lume care s-a gandit intr-o zi "Hmmm, sa facem niste oua mici de portelan in care sa punem pamant si seminte si pe care le poti da cadou si nu trebuie decat sa spargi O-ul si sa il uzi si creste din el o gradina intreaga. Busuioc, menta, flori, o jungla luxurianta intr-un O-u." Zis... si facut. Aici.



Inchei cu "smell of the day": Davidoff's Cool Water Woman.

Pentru ca mi-e dor de tine :)


Pentru ca mi-e dor sa vin acasa si sa lenevesc la TV in timp ce tu imi faci gratar cu mult piper. Pentru ca mi-e dor sa ma intrebi daca "esti bine" pentru o intalnire la care tocmai pleci. Pentru ca mi-e dor sa aud cum te certi cu tata sa isi ia nu stiu ce cutie lasata in sufragerie. Pentru ca mi-e dor sa imi povestesti ce tare e "The Apprentice". Pentru ca mi-e dor sa bag capul la voi in camera seara sa va zic ca ies. Pentru ca acum esti probabil undeva in tara incercand sa tii un training unor oameni care vor doar sa se planga la tine ca au salarii mici. Pentru ca stiu cat de mult iti place mirosul de lamaie. Pentru ca suporti TOT. Pentru ca pot sa iti spun TOT. Pentru ca acum trei zile l-ai trimis pe tata la 10 noaptea sa ne aduca un ventilator, cand m-am plans ca e cald de tot la noi. Esti my buddy, and you know it :).
Postcard and more - Sidepony.

Inchei cu "site of the day": Mom's Business :) .

A painter a day...

keeps boredom away. Rozi Demant, "Black Dress".



Inchei cu "song of the day": Filter - The Best Things.

Thursday, June 29, 2006

Stay in bed. Forever!

Mi s-a facut un somn uitandu-ma pe acest site... ceva de nedescris! Deja imi imaginam trezitul de dimineata, micul dejun la pat, o zi de sambata bogata in activitati minunate in fata, miros de aer proaspat, sunete de agitatie intr-un parc, labradorul trezindu-ma din leneveala...
Neaparat uitati-va si la colectia lor de perne, sunt unele care mai au putin si merita puse intr-o rama de tablou.










Inchei cu "food of the day": clatite cu fructe de padure proaspete, inghetata de vanilie si sos de caramel.

Lunching on literature.


Adica astazi citim impreuna ceva... Uite, citim "Lamb to the Slaughter", de Roald Dahl. Si dupa aia putem sa infiintam un Reading Club ad-hoc in fereastra de comentarii, unde sa vorbim despre nuvela. Pofta buna!

Inchei cu "soundtrack of the day": "Cruel Intentions" Soundtrack.

Wednesday, June 28, 2006

Love letter


I read bad poetry
Into your machine.
I save your messages
Just to hear your voice.
You always listen carefully
To awkward rhymes.
You always say your name,
Like I wouldn't know it's you,
At your most beautiful.

At my most beautiful
I count your eyelashes, secretly.
With every one, whisper I love you.
I let you sleep.
I know your closed eye watching me,
Listening.
I thought I saw a smile.


Inchei cu "qoute of the day": "Fall not in love, therefore; it will stick to your face."

Cannes Ads 2006


Mi s-au intors colegii de la Cannes, si post-event pot sa postez si eu doua campanii care m-au amuzat, dar atat. Sunt dezamagita ca SONY Bravia a luat numai premiul pentru cea mai buna muzica (DUH!), si in rest... astea doua sunt funny, dar nu brilliant. Recunosc ca Grand Prix-ul pentru LEGO e pe acolo, dar nu sunt foarte impresionata anul asta. "Colors" ramane pentru mine capodopera anului...



Inchei cu "song of the day": Sugarcult - Pretty Girl.

Tuesday, June 27, 2006

PUNK'D


And I'm not talking about you, but about your house.
Lounger negru, carlig din oglinda, placuta decorativa, perdea de baie CBGB, carte "The Art of Rebellion", trusa cosmetice, carduri pentru notite "Go F*ck Yourself!", boardgame "What the F*ck?" via Urban Outfitters.
Perne, papusa Misfit, saculet parfumat via Strange Monster.
Mousepad via Not One Bit.
Click image to enlarge.



Inchei cu "pun of the day": What did the grape say when it got stepped on? Nothing - but it let out a little whine.

Preying on the innocent... Not.


Sigur ca nu e frumos sa faci misto de oameni... that is, unless they ask for it.

Incepand de astazi eu si Sandra ne-am hotarat sa scriem o rubricuta unde sa facem un pic de bine comunitatii "www", ma rog, in masura in care asta e posibil. Si anume, vom impartasi cui va avea rabdarea si cheful sa ne citeasca, o parte din lucrurile care ajung la noi pe cale virtuala. Fie ca e vorba de mailuri, log-uri de YM, mesaje pe forumuri, comentarii pe bloguri, profile pe diverse "comunitati" interactive, site-uri personale and so on.

Luati blog-ul What I Did For Love ca pe un pamflet apropos de cat de mult a ajuns internetul implicat in crearea de posibile relatii interumane romantice. Un pamflet foarte folositor de altfel, daca ne gandim la ce beneficii ar putea rezulta din citirea lui intr-o situatie ideala:

- ajutarea celor care chiar se bazeaza pe aceste cai de comunicare pentru a isi gasi o "pereche", dar carora le lipsesc anumite "language and communication skills"
- crearea unui interesant studiu antropologic al lui "homo eroticus" care salasluieste online
- eliberarea unui spatiu important in inboxurile noastre, serios acum, unele din mailurile astea sunt adevarate bijuterii si nu ne vine sa le stergem pana nu le acordam atentia necesara
- descarcare psihica si literara pentru mine si Sandra
- si cel mai important, crearea unei surse de amuzament pentru cei care gasesc fiinta umana la fel de fascinanta ca si noi.

Sigur, astea ar fi niste scopuri ideale, nu stiu cate vor fi cu adevarat indeplinite dar... we can try.

Inchei cu "song of the day": Green Day - Church on Sunday.

Monday, June 26, 2006

Greu, tata, greu.


Asa a sunat Deftones aseara. Chiar vorbeam cu Sandra si ne-am dat seama ca a fost o saptamana plina de concerte, dar in acelasi timp una foarte echilibrata. Luni mascareala maxima cu Bloodhound Gang, vineri monstri sacri (Depeche), si aseara... ROCK.
Vreau in primul rand sa mentionez ca sunt gata sa pun bani grei pe faptul ca interludiul muzical dinainte de Deftones a fost un fel de pamflet de-al lui Penalu', care stiu ca nu e foarte fericit (putin spus) cu participarea publicului de care au avut parte ultimele concerte de profil. Mie mi s-a parut ca totusi a fost ceva lume aseara (mai ales din cauza ca am ca termen de comparatie concertul de luni), dar pot intelege frustrarea si manifestarea ei daca de asta a fost vorba.
Ce a fost: My Own Summer, Bored, Be Quiet and Drive, Passenger (la care visam, dar nu ma asteptam fara Maynard!), Change, Minerva, 7 Words.
Ce nu a fost: Teenager, Back to School, Digital Bath (asta m-a durut).
Show: lumini colorate, un mood foarte misto si specific, efecte pe voce cum numai baietii stiu, Chino calare pe monitoare. And by the way, LOVED the socks, hun.
Imagine memorabila: lazile de langa scena pe care scria LOS DEFTONES - abia atunci cand le-am vazut impreuna cu Sandra ne-am dat seama ce se intampla si unde eram la ora 20:00 duminica seara.
A fost... greu.

Inchei cu "blog of the day": Missy, acum dezvirginata dar inca proaspata in spatiul virtual.

"Reach out and touch... Dave!"


De fiecare data cand merg la un concert "mare", dupa ce trece euforia momentului si sentimentul coplesitor a ceea ce mi se intampla, raman enorm de frustrata. Frustrata din cauza sindromului de "cutie imposibila". Ce inseamna acest sindrom... Inseamna ca ma innebuneste faptul ca nu pot lua momentele alea, exact atat de intens cum le traiesc atunci, si nu le pot inchide intr-o cutie din care sa le mai scot din cand in cand si sa retraiesc momentele respective exact ca la fata locului. Pur si simplu ma frustreaza enorm imposibilitatea asta. Am simtit-o si la Green Day, si la Less Than Jake, si la No Use for a Name, si la majoritatea concertelor de suflet la care am fost. Vineri seara, am simtit-o la Depeche Mode.
Am stat exact la gard, in fata scenei, si faptul ca boxele erau la doar 2 m de mine si organele mele interne au participat benevol la propagarea sunetului pe stadion nu a facut decat sa adauge experientei. Tot concertul a fost everything i expected and more (mai putin faptul ca s-a intarziat, si asta e intotdeauna un pic neplacut), dar au existat cateva highlight-uri care pentru mine personal trebuie subliniate.



A Pain That I'm Used To - pentru ca a fost prima melodie din concert, si cand Dave a deschis gura si a iesit prima nota din diafragma lui, m-a luat cu lesin.
I Feel You - mi s-a parut cea mai dramatica din punct de vedere al show-ului. Luminile, scenografia momentului, intensitatea muzicii, mi s-au parut aproape apocaliptice. Sa nu mai mentionez ca la sfarsitul acestei melodii Dave si-a dat jos vesta si a ramas sweaty and shirtless. Aleluia!
Home - e melodia mea preferata, inseamna foarte mult pentru mine si m-a atins ACOLO. Probabil cel mai emotional moment as far as I'm concerned, si din fericire am reusit sa o filmez. Iata si prima mentionare a lui Martin Gore care e MARE, MARE, MARE de tot. Si nu ma refer la fizic.
Leave in Silence - a doua oara cand Gore a fost absolut brilliant. S-a intors singur pe scena dupa o mica pauza si... m-a terminat definitiv. Daca mai canta si Somebody, muream acolo, fericita.
Montajul video - fiind exact in primul rand, am avut ocazia sa vad cum filma baiatul care avea camera exact in fata scenei. La fiecare melodie isi punea in fata obiectivului perdele de margele, cutout-uri, cruci, hartii mototolite, filtre... Practic efecte speciale on-the-spot. Props si cui statea in regie...
Dave - primadona, zeu, diva, call it what you wish. Stie ca E un zeu si se comporta accordingly. Si chiar daca se vede pe fata lui ca munceste de 26 de ani, i wouldn't kick him outta bed.
Cand am ajuns acasa, l-am intrebat pe Gabi, care e fan Depeche Mode de cand era mic, cum i-a placut concertul. Mi-a spus "A fost cel mai frumos lucru pe care l-am vazut vreodata. Atat."
p.s. La multi ani Alina, imi pare rau ca sunt o pensionara care dupa atata efort emotional a fost in stare doar sa molfaie un cheesburger de la Mac si sa loveasca violent perna...
UPDATE: am scris un review pentru H2O, il gasiti aici.

Inchei cu "song of the day": Deftones - Good Morning Beautiful.

Friday, June 23, 2006

Welcome home.


Avand in vedere ca virgula cat mai curand ma voi ocupa cu achizitionarea unei locuinte proprii (a cam venit momentul sa ma asez si eu la casa mea), evident ca se intampla ceva foarte bun. Care sa semnaleze si mai puternic faptul ca acel moment a venit intr-adevar. Acest ceva foarte bun se numeste IKEA, loc minunat unde voi cheltui mii bani si ore in foarte scurt timp.
A fost lung drumul din Suedia pana aici, dar uite ca pana la urma s-a intamplat. IKEA e de ceva ani in Romania, dar mascata intr-o fabrica de mobila care a produs numai pentru export (din ce am inteles eu pana acum). Dar norocosi cum suntem, in cateva luni o sa putem achizitiona si noi produsele minunate intr-un magazin enorm care va fi situat undeva in Baneasa (cel putin asa imi spun surse mai mult sau mai putin reliable).
Pana atunci... ne cheltuim banii la Bamboo si ne punem pe cautat apartament. Dar nu acum, cand ma intorc din Barcelona.



Inchei cu "song of the day": Depeche Mode - Home (mai potrivit de atat nu se putea, avand in vedere ca diseara ma duc la concert).

Thursday, June 22, 2006

Cel mai prost film din lume. Pe scurt, ca altfel nu merita...


Posterul filmului arata interesant, nu?
WRONG! Sa incepem.
Un grup de prieteni se iubesc maxim, si dupa ce ajuta un baiat retardat sa nu isi ia bataie, capata fiecare cate o putere mai mult sau mai putin paranormala. Baietii se fac mari si isi creeaza un ritual prost in care se duc in fiecare an la o cabana din munti unde beau, vorbesc despre femei si alte minunatii pe care le fac barbatii cand sunt singuri undeva unde nu exista un televizor. In padurea unde e cabana e ceva gripa cu bube care a cuprins si oamenii si animalele. Baietii ies la vanatoare si printre animale care fug (migreaza probabil), gasesc un domn care are gaze la stomac (serios). Il duc la cabana, domnul se inchide in baie si in sfarsit reuseste sa "iasa", doar ca ce iese din el este un extraterestru in forma de fecal (un fecal, doua fecale, nu?). Omul se lupta sa nu iasa fecalul din wc, inchide capacul, si pentru ca avea el un tic cu tinut o scobitoare in gura tot timpul si aceasta ii cade pe jos in baie unde era plin de revarsari toaletice, o ia cu greu si si-o pune inapoi in gura. In acelasi timp, in padure, unul din ceilalti baieti face pipi si il musca de al treilea picior alt fecal. Invazie, va zic. Si mai era un baiat care avea in cap o biblioteca, si pe usa bibliotecii scria "SSDD" ("Same shit, different day"), unde baiatul nostru cauta prin sertare, o nebunie, va zic, aici se da lupta psihologica cu Fecalul-mama. Pana la urma, turns out ca retardatul era un extraterestru care vine si salveaza lumea de rahateii si ei extraterestrii. Si cel mai mare soc ever: rolul "agentului oficial" care vrea sa arunce in aer tot continentul (sigur, mor cativa nevinovati, dar mor si fecalii) este Morgan Freeman. Ugh. Scenariu scris dupa o carte de Stephen King. END.



Recunosc ca acest film se bate un pic cu "Striptease", dar come on - cum poti sa bati un extraterestru in forma de c*cat care iti iese din fund si te ataca din vasul wc-ului? YOU CAN'T!

Inchei cu "song of the day": NOFX - Linoleum.

"You ask, we answer!" (cheesy smile HERE)


Din ciclul "stuff you wanted to know, but were afraid to ask", astazi am facut un pic de research pe net si am aflat pentru voi... care este cea mai mare si cea mai rara floare de pe planeta! Se numeste Rafflesia si se pare ca este botezata - surpriza! - dupa domnul care a descoperit-o in Sumatra, Sir Stamford Raffles (is that name for real?). Printre numele date de localnici acestei minunatii "horticulturale", se afla "Devil's Betel Box", "Corpse Flower" si "kukuanga" (care inseamna ceva gen 'planta - vas').
Mult mai multe detalii despre micuta buruiana (pentru ca se pare ca este o planta parazit) puteti afla aici.
This is Professor Poople-Pants signing off, and back to you in the studio, Jean :D.



Inchei cu word of the day: sobriquet (SO-brih-kay;) noun =
A nickname; an assumed name; an epithet.

Wednesday, June 21, 2006

Digital art

Coperta facuta de PurusDesign pentru Shift in martie 2000, lovingly framed by me & Getty.



Inchei cu "quote of the day": "It's kind of fun to do the impossible." - Walt Disney

Spoiler alert.


In ultima vreme ma preocupa intens serialul LOST - foarte original, stiu. Oricum, aseara ma uitam cu Gabi la sezonul doi si ne-am dat seama ca deja am dat intr-o paranoie ceva nemaivazut... Si am inceput sa ne povestim unul altuia chestiile "subtile" pe care le-am observat de-a lungul timpului in serial. Dupa aia m-am gandit sa le si scriu aici, poate citeste cineva lista si o si imbogateste. Trebuie sa mentionez ca s-ar putea ca unele din detaliile astea sa nu aiba legatura cu plot-ul, ci doar sa fie chestii subliminale ca sa le recunosti si sa paranoizezi. Altele sunt poate doar paranoile noastre proprii. Si altele sunt pe bune, si cred eu importante pentru actiune. So...

1. Floarea alba pe care i-a dat-o Jin lui Sun la inceputul relatiei lor este acelasi tip de floare pe care o avea in par la nunta fosta sotie a lui Jack.
2. Camera in care Claire nu reuseste sa semneze pentru a isi da copilul spre adoptie e aceeasi cu cea in care are loc discutia cu avocatii despre drepturile parentale ale lui Michael.
3. Cand Kate isi da seama pe autostrada ca prietenul ei fermier a vandut-o politiei, din sensul opus apare o alta masina, momentul depasirii e foarte ciudat montat, poate in masina respectiva era cineva care e pe insula.
4. Una dintre companiile pe care i-o cumpara investitorul lui Hurley e o companie de cutii (probabil cea la care lucra Locke).
5. Cand Jin se duce la ministru sa ii transmita "mesajul", fetita lui se uita la televizor la un reportaj despre Hurley care tocmai castigase la loterie.
6. Pe coada rechinului care inoata langa Sawyer in ocean, in deriva, este inscriptionata sigla Dharma Initiative (bravo Gabita, ce atent esti!).
7. Ursul polar mai apare si in filmuletul despre statia Swan, si tot un urs polar ii da Michael cadou lui Walt cand se muta la Roma cu mama lui.
8. Suma cifrelor din cod este egala cu 108 (via Stoi).
9. 815, numarul zborului lor, a tot aparut in diverse situatii (de exemplu, era numarul casetei din banca de unde Kate a luat avionul de jucarie).
10.Barbatul care moare in accidentul pe care il face viitoarea sotie a lui Jack este tatal lui Shannon, si Jack trece exact pe langa doctorul care ii da ei vestea ca tatal ei a murit.
11.Cand Sayid este capturat, merge in masina militara cu tatal lui Kate (care se uita la o poza cu ea).
12.Intr-un diner, Sawyer e servit de mama lui Kate.
13.John inspecteaza intr-un episod casa iubitei pierdute a lui Sayid.
14.Mr. Eko investigheaza un caz de posibil miracol in care e implicata fiica mediumului lui Claire.
15.Kelvin, partenerul lui Desmond, e generalul de armata cu care a colaborat Sayid
16. Exista replici care sunt repetate de mai multe ori de diferite personaje ("Don't tell me what I can't do!"-Locke, Mr. Eko; "Live together, die alone."-Kate, Jack; "See you in another life."- Desmond si inca cineva dar am uitat cine).

Inchei cu "song of the day": Guns'n'Roses - Civil War (nu stiu de ce, dar imi canta in cap de dimineata).

Tuesday, June 20, 2006

Haina il face pe om... varza!

Bai, stiu ca e foarte posibil sa mai fi primit de mii ori pe mail colectia asta de coperti jalnice de albume, dar pur si simplu sunt mult prea tari, nu ma pot abtine sa le afisez aici... Am ales doar 4, my top faves.



Inchei cu "quote of the day": "There's a great woman behind every idiot." (John Lennon)

Most wanted...

...summer outfit. Una peste alta, se pun cate una bucata de: silk slip by Victoria's Secret (preferabil negru), jeans by Petrolio, shoes by Draven/Green Day (and highly desired they are).



Inchei cu "memory of the day": pe asta i-o dedic Sandrei - mi-am amintit ca in State am mancat tort de ciocolata cu panselute. Panselute adevarate! Panselute pe tort ca decor, si in crema. Toate comestibile. Poftim...

A league of their own.

Pot sa spun ca ieri am avut o serata mai mult decat placuta. In primul rand femeile s-au prezentat la concertul Bloodhound Gang in formatie completa - Silvia, Sandra, Mona, Maria, Missy - ceea ce nu s-a mai intamplat de mult timp. Sandra a venit pentru ca avea invitatie gratuita, Mona a venit pentru ca avea pass de presa, Maria a vrut sa isi aminteasca de tinerete si evadat un pic din pensionarism, si Missy a invins in lupta cu indispozitiile stomacale. Eu m-am dus pentru ca avea concert prietenul si trebuia sa ii fac galerie. Deci toate aveam motive foate serioase sa fim acolo.
Mie NU imi placea formatia Bloodhound Gang. Imi place Chasey Lain, mi se pare funny, imi placea chiar si videoclipul, dar in rest mi se parea o infioratoare pierdere de timp. Boy, was I wrong...



Scuipat, muci, urinare, abuz fabulos de alcool, profanari nationale, bass in flacari, Rammstein si O-Zone, Mutu si Andresan, si mai ales "Va multumim ca ati lasat uratele sa stea in primul rand". I loved every minute of it.
Atat de mult incat atunci cand am ajuns acasa, pe la 03.30, asteptand ca Gabi sa vina acasa cu pizza nocturna, chiar mi-a trecut prin cap sa imi pun un album, sa ascult niste Bloodhound Gang...
Mai trebuie sa notez ca multumita Sandrei, m-am imbatat exemplar. Desi am baut mult, nu am facut altceva decat sa ma mentin binedispusa pe tot parcursul noptii, si astazi de dimineata m-am trezit fresh ca o margareta.
Iar in final... raman doar Jimmy si Jared.



Inchei cu "word of the day": sticky wicket (STIK-ee WIK-it) noun = A difficult, awkward or uncertain situation.

Punk Aid 2 kicked ass.


Inchei cu "song of the day": Box Car Racer - There Is.

Monday, June 19, 2006

Si fetele pot.



Design, fotografie, arhitectura, arta - you name it, she can do it. De la Panda.



Inchei cu "song of the day": Zero 7 - Destiny.

Friday, June 16, 2006

Food and humour.


Astazi nu ma simt nici destul de inteligenta nici deosebit de amuzanta, asa ca o sa va recomand o carte draguta, mult mai inteligenta si amuzanta decat mine. O carte pe care si mie mi-a imprumutat-o cu drag Sandra. Cartea se numeste "The Pedant in the Kitchen", si e scrisa de Julian Barnes. In carte e vorba de gatit - motivele, procesul si consecintele sale. Pe mine m-a amuzat ceva... Atat de tare incat am citit si "The Lemon Table", de acelasi autor (intr-un tren de noapte care ma ducea la Viena). Foarte dragut la cartea asta pe care v-o recomand eu e si dedicatia de la inceputul cartii - "For she for whom the pedant cooks".
Si daca tot vorbim de dedicatii de la inceputul cartilor, e una foarte frumoasa si la inceputul "The Chronicles of Narnia" (primita cadou de la aceeasi Sandra de Craciun :) ). Poate o sa o postez odata aici...

Inchei cu "status of the day": E vorba de un status de YM, al unui vechi coleg pe nume Luca, status care m-a amuzat foarte tare: Billy Idle. Pe 10 iulie, cu Vladutz Superstar in deschidere.

Thursday, June 15, 2006

Visual poetry.

Astazi vorbim despre Eduardo Recife. Nu numai ca site-ul e sensibil, fragil, spectaculos si violent in acelasi timp, dar chiar m-am regasit in stilul acestui domn foarte talentat. Copywriterul frustrat care a vrut intotdeauna sa fie art director iese la suprafata in momentele astea...



Bucuria de a gasi un mod sa exprimi ceva imaterial, care e foarte personal, foarte specific si foarte puternic, astfel incat sa il inteleaga si sa il simta si altii din jur... e o descarcare extraordinara. Cred ca e ca atunci cand pur si simplu iti dai seama ca cineva te intelege. They "get you". Cred ca fiecare dintre noi are mare nevoie de macar un asemenea om.

Inchei cu "word of the day": nostomania (nos-tuh-MAY-nee-uh), noun = an overwhelming desire to return home, or to go back to familiar places.

Good morning :)


Mr. Nice.

Inchei cu "song of the day": Bouncing Souls - Lean On Sheena.

Wednesday, June 14, 2006

COMPUTER arts


Numai cea mai tare revista de design ever.
Luna asta, coperta bestiala facuta de preferatul lui Panda, Adhemas. Si apropos de animalul padurii, Panda si-a facut azi abonament la revista sus-numita, satul probabil sa tot fure de prin agentii cate un numar. Sa-i traiasca! Ideea e ca in revista asta sunt foarte multe chestii tari, a must pentru oricine are vreun interes in domeniu. Sunt fan. In numarul din luna asta mi-a placut in mod special articolul despre "movie title design", foarte frumos.
Hai ca se fac abonamente online. Bagati.

Inchei cu "song of the day": Incubus - My Favourite Things.

Sleep.



Inchei cu "intro of the day": Ill Nino - Barely Breathing.

Tuesday, June 13, 2006

It's ON like Donkey Kong!

On, as in "Game On!". Cred ca a venit momentul special in care va fac cunostinta cu jocul meu preferat pe internet (yep, geek alert right here). Movie Invisibles is the name, awesome is the game. Ce se intampla - trebuie sa recunosti titlul filmului dupa un screen shot din care au fost stersi in totalitate actorii. Daca sunteti foarte smecheri, aveti ocazia sa apareti pe lista cu Top Scores a saptamanii. In plus, daca sunteti fani filme, o sa gasiti multe chestii misto pe site-ul asta. Literalmente, hours and hours of fun.




Inchei cu "site of the day": The Stone, An Internet Mystery Game.

My today.


Inchei cu "movie talk of the day":

Deb: What are you drawing?
Napoleon Dynamite: A liger.
Deb: What's a liger?
Napoleon Dynamite: It's pretty much my favorite animal. It's like a lion and a tiger mixed... bred for its skills in magic. (Napoleon Dynamite)

Monday, June 12, 2006

O jumatate de masina...


Dar ce jumatate! Cel putin asa mi se pare mie. O masinuta ca asta de alaturi a stat parcata mult timp langa un bloc in care am stat o vreme. Si mi-a placut mult. In fiecare zi treceam pe langa ea si ma gandeam "Hmmm, ce draguta e jumatatea asta de masina!". Astazi ma apucase nostalgia si am inceput sa caut poze cu EA (o cheama Suzuki Vitara X90), si ce sa vezi... greu am gasit poze. E o masinuta destul de veche, dar faptul ca arata ca un pui rotund de Jeep, si are doar doua locuri (scuza perfecta pentru a nu transporta bagaje multe sau persoane care nu iti plac), ma face sa imi doresc o micuta ca asta. Cred ca ar fi foarte amuzant de condus... Note to self: Silvia, pune mana si termina scoala de soferi.
Noted.

Inchei cu "song of the day": Pearl Jam - Alive.

Friday, June 09, 2006

Buna ziua, ma numesc Silvia si sunt gurmanda.

Imi place sa mananc. Nu mult, dar bine. Imi face deasemenea mare placere sa ma uit la emisiuni de gatit - Jamie Oliver, bineinteles, pentru ca e si easy on the eyes :), dar mai e un nene care gateste in timpul unei emisiuni de pescuit pe Discovery, si care face niste minunatii care nu au cum practic. Apropos de lista cu 50 de lucruri pe care trebuie sa le faceti inainte sa "treceti mai departe", BBC-ul, foarte harnic de felul lui, a facut si o lista cu 50 de lucruri pe care trebuie sa le mancati in viata asta. E o lista destul de inedita.
Intorcandu-ma la mine, fiind foarte pofticioasa, cheltuiesc destul de multi bani pe mancare pentru ca evident, mie imi plac ALEA SCUMPE de pe raft. Ce sa fac, I'm not an "apples" kinda girl... Si cateodata, cand gatesc, daca sunt binedispusa, imi imaginez ca eu insumi prezint un cooking show, si comentez in cap "uitati cum se topeste untul..." ha ha ha - real story!



Chiar aseara am facut un mic festin personal... Slava Domnului ca prietenul meu nu mananca fructe de mare, I didn't have to share! Mi-am cumparat o punga de creveti si i-am tavalit doar un pic in tigaie cu unt, lamaie, sos de soia, capere si verdeata, si in timpul asta imi faceam cooking show-ul in cap "Asta e o reteta de mancare egoista, nu se poate imparti... Inainte sa taiati lamaia, rostogoliti-o pe fundul de lemn si apasati usor, pentru ca atunci cand o veti taia, va fi mult mai usor de stors." Vorbesc serios, chiar vorbesc in felul asta in cap cand gatesc. E fun...
Oricum, ideea era ca merita sa luati si mancarea ca pe o placere speciala a vietii. Orice lucru, chiar daca se repeta in fiecare zi, poate fi foarte interesant si placut daca stim sa il privim din unghiul corect.
Inchei cu "word of the day": mulligrubs(MUL-i-grubz) noun = 1. Grumpiness; colic; low spirits; 2. An ill-tempered person.

Fallen indeed.

Panda "ne-a facut", si pe mine si pe Sandra. Pe ea o puteti vedea la ea acasa, ca aici nu avem loc decat pentru egocentrismele mele.
I <3 Photoshop.



Inchei cu "site of the day": Etsy.

Sunshine :)

E vineri, and weekends are all about sunshine, via Corbis si Getty.



Inchei cu "song of the day": 311 - Amber.

Thursday, June 08, 2006

Three haikus.


Little Moments of Sunshine in the Workday

Brisk wind, walking fast
Coming back with a warm drink
Lunchtime with my spouse.


Annalisa's Haiku

Help, I've just fallen!
I am naive and wide-eyed.
Bye - bye, peach wagon!


After running on a dusty trail with ventilated running shoes

My feet are warm now
Snuggled in their socks and shoes
Dusty in there, though.

Inchei cu "site of the day": Clever Donkey, unde am si gasit micutele poezii care m-au amuzat astazi, by Mynagirl.
eXTReMe Tracker