Monday, July 31, 2006

Ce mica e vacanta mare.

Ne-am intors, dupa cum deja stie toata comunitatea, si eu sunt asa de lenesa... Tipic. O sa scriu un pic astazi despre Barcelona, si de maine ma apuc de bloguiala serios, sa nu ne iesim din mana.

Replicile excursiei:

1. "Pisi, ala e John Malkovich!" - no comment
2. "Fucking tourists!" - cea mai amuzanta cand este spusa in mijlocul Ramblei, de preferinta cu o harta deschisa cu fundul in sus si unde e aglomeratia mai mare, usor tipata pe un ton elitist si rautacios
3. "Mira, mira, Nemo!" cuplata cu "Children are the spawn of Satan." - la acvariu, unde nu aveai loc sa respiri de copiii care bateau cu pumnul in piscina cu rechini.

Day highlights:

1. Criza de nervi pe strazi la ora 3 dimineata cauzata de combinatia coplesitoare de vin usor, scoici, plimbare in cartierul gotic, descoperirea celui mai tare bar de rockeri din Barcelona si mai ales de coada de la taxiuri.
2. John Malkovich.



3. Ultimul culoar din acvariul din Port Vell si betia din cava pe Passeig de Gracia (cand am vrut sa ii ofer afectiune omuletului de pe semafor).



4. Cina pe terasa apartamentului prietenului Wyatt, sub o ploaie marunta si racoroasa.
5. Muzeul Picasso, filmul pornografic din anii 30 la muzeul erotic si aperitivul pe velier, in port.
6. Cascada din Parc de la Ciutadella.
7. Cei mai bine investiti 12 E ai excursiei - doua sezlonguri si o umbrela pe plaja de langa Mar Bella.
8. El Hurakan in parcul de distractii de pe Tibidabo si fantana in Placa Espana.
9. Shopping salbatic pe Rambla.
10. Petrecere pe acoperisul unui bloc din Barceloneta si minori englezi headbanging in Tequila (Hey, Ryan!).

O vacanta bestiala pe care ne vom bate sa o batem.



Inchei cu "song of the day": Beatsteaks - I Don't Care as Long as You Sing.

Wednesday, July 12, 2006

My top 10 albums... acum :) .

Vorbesc aici despre albume pe care le ascult cu placere CAP-COADA, si "pe repeat" daca e nevoie... Evident, lista se schimba periodic, dar unele din albume raman pe loc cu trecerea timpului.

1. Green Day - American Idiot
2. No Doubt - Tragic Kingdom
3. 311 - From Chaos
4. Less Than Jake - Anthem
5. Alkaline Trio - Crimson
6. Blink 182 - Blink 182
7. No Use For A Name - Hard Rock Bottom
8. Incubus - Make Yourself
9. Audioslave - Audioslave
10. Rancid - Indestructible

Honorable mention (in perioada asta): Chevelle - This Type of Thinking (Could Do Us In)



Inchei cu "site of the day": Walls.

Tuesday, July 11, 2006

Hassle yourself.


Not eating enough fruit? Forgot to feed the fish again? Need a little help keeping your New Year's resolutions?
Tell them what to hassle you about, and they'll nag you via email at semi-unpredictable intervals.

Inchei cu "song of the day": Matchbook Romance - Hollywood and Vine.

Monday, July 10, 2006

Language-ism


De cand cu chinezul care s-a suparat ca diversi ignoranti isi impodobeau corpul cu zicale sfinte de unde ii era lui drag, zic ca e bine sa invatam limbi straine inainte sa ne apucam de caligrafie permanenta. Incepem cu limba elfilor, pentru ca nu poti stii cand te intalnesti cu o elfa pe strada (Barbu!) si nu poti sa o rogi sa te ajute sa omori ceva dragon. Eu cred ca mi-am scris numele in casuta aia, dupa indicatiile domnului profesor, dar nu pot garanta ca de fapt acolo nu scrie "kick me" sau ceva...

Inchei cu "second song of the day": Less Than Jake - Best Wishes to Your Black Lung.

Ingrozitor de adevarat.


Nu sunt fan truisme, dar chiar m-am speriat un pic citind randurile astea pe un site total random.

"Seven Blunders of the World"

1. Wealth without work

2. Pleasure without conscience

3. Knowledge without character

4. Commerce without morality

5. Science without humanity

6. Worship without sacrifice

7. Politics without principle — Mahatma Gandhi.

O singura observatie, la punctul 1: O, da! Mi-as dori. Dar in ziua de azi, exista un compromis care e chiar mai dezirabil, zic eu... Si anume "Wealth without work you don't like." Si asta chiar nu e rau. Zic.

Inchei cu "food of the day": friptura de vita in sange, cu cartofi prajiti exemplar si castraveti in saramura. Asta AS MANCA, dar din pacate realitatea zilei de azi au fost doua sandvisuri cu jambon, cascaval si rosii, o briosa cu migdale si o cupa de zmeura cu frisca. Ma rog, nu ma plang :) .

Teenager attack.

I had one.




Can't... resist... hotness... must give in... Stalker... alert.

Inchei cu "song of the day": With Broken Wings - A Beautiful Tragedy.

"Having a Bud, watching the game..."


Our sushi Sunday night. Vezi, Sandra, ce se intampla daca te trezesti tarziu? Postez eu pe blog inaintea ta... Multumim frumos inca o data, Maria. Data viitoare gatesc invataceii :) .

Inchei cu "site of the day": . Cool words by wise men, dedicat lui nerd.

Friday, July 07, 2006

Pretty pressies...



Tocmai am fost la masa cu doua colege care se gandeau ce cadou sa ia pentru un prieten a carui zi este, se afla, exista, fiinteaza (citat din Mona). Si ma gandeam cum e chestia asta cu cumparatul unui cadou, mai ales cand nu cunosti persoana respectiva atat de bine incat sa nimeresti direct la tinta, dar nici nu vrei sa iei ceva care dovedeste ca habar nu ai care e treaba cu omul respectiv. Am gasit pe un site un cadou dragut, girly, pe care l-as alege fara sa imi fac griji ca nu nimeresc stilul persoanei respective, pentru ca e artsy si unique si thoughtful si special. Se numesc Pockets full of posie si le gasiti, impreuna cu alte idei dragute de cadouri, aici.

Inchei cu "song of the day": Chevelle - Vitamin R (Leading us along).

Thursday, July 06, 2006

Ce este acest obiect?


Cine ghiceste fara sa dea search pe Google sau ceva, primeste din partea mea... ceva ce va fi stabilit ulterior. Dati-va cu parerea...

Inchei cu "site of the day": Think like a genius.

Coming soon...


...and taking it to a new level. Se anunta un film bestial, pe nume A Scanner Darkly, cu Keanu Reeves, Robert Downey Jr, Wynona Ryder si Woody Harrelson.

"A new movie set to hit the big screen this summer depicts a near future America that has lost the war on drugs and capitulated into the tentacles of a pervasive control grid. A Scanner Darkly represents the latest example of a refreshing and burgeoning trend in Hollywood that seeks to enlighten the viewer into recognizing the real world prison barriers being erected around society today." - PrisonPlanet.com

Inchei cu "song of the day": Alkaline Trio - Mercy Me.

Wednesday, July 05, 2006

Short and sweet


"I have come here to chew bubblegum and kick ass.
And I'm all out of bubblegum.
" - Gerpander, fellow Threadlessian.


Inchei cu "mood of the day": pretty f*ing good... :)

Tasty.


Simteam nevoia de un pic de consumerism la mine pe blog, asa ca iata-ne.
Cine ma cunoaste stie foarte bine ca ma machiez foarte rar, si cand se intampla, minimal. In schimb, fata fiind, recunosc ca am acasa o rezerva considerabila de farduri de pleoape in cele mai demente culori, creioane negre cat incape, rimeluri tot cam pe acolo si... mii lip gloss-uri. Mai mult decat orice, sunt fan strugurel si lip gloss. Un pic de botic accentuat si un pic shiny (ca sa para fragil si inabordabil) mi se pare cel mai dragut mod de a te pune in valoare. Si azi am gasit pe Urban Outfitters un set foarte sugestiv numit Decadent Desserts, pe care am impresia ca l-as arunca zilnic in geanta de plaja cu cea mai mare placere. Si pentru numai 15$ pentru sase bucati, they sure look yum. Ma intreb daca livreaza si in Romania?...
UPDATE: Nu. Romania sucks, apparently.

Inchei cu "word of the day": fomites (FOM-i-teez) = Any inanimate object, such as a book, money, carpet, etc. that can transmit germs from one person to another.

More than a candle.


Ca un fan devotat "surse alternative de lumina" ce ma aflu, caut mereu noi modalitati de imi pune in valoare spatiul locativ. Astazi am gasit-o pe Piccola, pentru ca asa o cheama, creatia lui Jacob de Baan. Piccola, mica dar voinica dupa cum bine spune vorba, transforma orice lumanare in... well, mult mai mult. Vorbele sunt de prisos, ma gandesc ca atmosfera exemplificata in imagine e mai mult decat graitoare. Si un pic ma ia somnul acum...

Inchei cu "song of the day": Telepopmusik - Breathe.

O, da!

Acum, repede, pana nu trec capsunile.



Inchei cu "site of the day": The Joy of Cakes.

Tuesday, July 04, 2006

I'm in love. And awe.

Un mesaj special cu ocazia zilei de 4 iulie. M-am distrat salbatic astazi pe site-ul Go Fug Yourself. Dupa cum bine stie orice fata care a patruns tainele sintagmelor gen "Bennifer", "tanorexia" sau "metrosexual", "fugly" este un termen care descrie ceva above and beyond ugly, adica, pardon my french, "fucking ugly". La Go Fug Yourself exista niste fete foarte istete, inarmate din plin cu sarcasm bine dozat si cu un bun simt which I can relate to (Opriti-ma cu romano-engleza asta, ma inghite de vie!! Sandra - o mana de ajutor! O sa creada lumea ca sunt o elitista pompoasa, si pro-Bush pe deasupra.). Buuun... Ce fac fetele astea acolo? Carcotesc! Carcotesc despre diversi care arata foarte, foarte rau desi ar putea arata foarte, foarte bine, DAR si recunosc cand respectivii au vreun "comeback from the land of fugliness". Va spun, e party pe site-ul asta, eu m-am amuzat copios. Mai ales cu aceasta minunatie de fug-chat apropos de "Jessica Fugson". Ma regasesc in micile lor rautati, recunosc. Fug away!



HEATHER: I wonder if we should finally do something with that Jessica Simpson dress that everyone's e-mailing us about. It is ugly.
JESSICA: I know. But, ugh. It feels like it's been covered.
HEATHER: Yeah, it's possible everything's already been said about it. Also, I'm still just really sick of her. I can see her beady little eyes through those sunglasses, and I can feel a headache coming on already.
JESSICA: I know. It's like I don't even have the energy to make fun of the dress because she makes me so very tired.
HEATHER: Sweet GOD, though, this is terrible. It's like if Salvador Dali painted a seascape that he thought existed somewhere in Dante's second ring of hell. It's beyond awful. It's not even flattering.
JESSICA: And the shoes. Usually these people can at least get the shoes right. It hurts me when they don't.
HEATHER: She looks rough. I feel like having no friends and being the big PR loser in her divorce war is kind of turning her into a kooky recluse.
JESSICA: It's about time. I've only been waiting, like, two years for her to retreat into her mansion and draw the shades.
HEATHER: Seriously, where did she get the idea that people in the outside world wanted to be exposed to that pattern? She's the lucky one; she's wearing shades. They protect.
JESSICA: Maybe Ken Paves told her it looked good. And then transferred a bunch of money to a Swiss bank account.
HEATHER: Maybe Adam Levine once told her that he gets horny at surrealist toga parties.
JESSICA: Or maybe Joe told her that if she didn't do something dramatic to get herself back in the public eye, she could be... replaced.
HEATHER: It worked. She is just a step away from Muumuu City in that travesty.
JESSICA: I do wonder if, now that everyone's more interested in Ashlee's nose and Nick and who he's rebounding with, she'll finally go all Sunset Boulevard on the world.
HEATHER: Haha. "I AM big. It's the tabloids that got small."
JESSICA: Right. With a turban! Oh my God, if she'd worn a turban with that...
HEATHER: Turban's are a washed-up diva's best friend.
UPDATE: Dupa inca ceva ore petrecute pe acest site, va rog din suflet sa cititi, tot de pe pagina cu surorile Fugson, urmatoarele articole absolut criminale: "Fuglee Simpson", "The sweetest Fug", si dupa asta, NEAPARAT "Fugly of the Month". Brilliant, I tell you, BRILLIANT!

Inchei cu "wish of the day": Happy Birthday, United States of the A! And may no movie apocalypses hit you in the following year... (like surprise-elections and Mr. B getting the chair again).

Print and post.

O vedere draguta, tocmai buna de trimis cuiva cu care nu ati mai vorbit demult. Se printeaza pe un carton, se scrie o fraza buna de deschis corespondenta (gen "Rozul e totusi o culoare interesanta, nu?"), se lipeste atent un timbru si se arunca nonsalant intr-o cutie postala. Un mod simplu de a face cuiva o surpriza draguta... Zic.




Inchei cu "site of the day": Making friends.

"He touched me!!!"

Trei povestioare scurte, in ordine cronologica, despre barbati "cunoscuti" pe care i-am atins. No, really :) .

1. Billy Zane - Acum vreo 4 ani am lucrat la studiourile Buftea, in productie (eu eram practic legatura dintre echipele de filmare si departamentele studiourilor). La un moment dat juca in ceva film care s-a produs in Pro domnul sus-mentionat. Eu si inca o colega ne-am dus pe platou sa vedem daca totul era "in ordine", si ce sa vezi... Billy statea pe un scaun, asteptand. Colega mea foarte exuberanta s-a bagat in seama cu producatorul filmului (care facuse si "Insider"!), si el la randul lui ne-a facut cunostinta cu Billy. Ne-am strans mainile, ne-a zambit foarte frumos si producatorul i-a explicat cu ce ne ocupam noi pe acolo. Trebuie sa mentionez ca domnul era foarte open to discussion dar eu m-am blocat groaznic si m-am retras timid.

2. Tim Roth - Am o prietena foarte buna, la care tin enorm si care e acum undeva prin California lucrand la un scenariu cu oameni foarte importanti, care a fost asistenta lui Tim cat s-a filmat "Youth without Youth", dupa nuvela lui Eliade. Din acest motiv am avut norocul sa petrec ceva timp cu el si acolo sunt foarte multe de povestit dar... unele lucruri sunt atat de speciale incat trebuie sa le tii pentru sine. Fun doesn't even begin to describe the guy. Cel mai misto e ca am vazut cu el filmul pe care chiar el l-a regizat ("War Zone", a must see), si filmul in care am jucat eu (fiind micuta in film, i-am zis ca eu eram pustoaica abia la final, a fost geniala faza). Un om foarte, foarte special, which I seriously miss.

3. Chris Demakes (Less Than Jake) - Munchen, concert Dropkick Murphys, cu Far from Finished si Less Than Jake in deschidere (mie mi s-a parut asta cu Less Than Jake in deschidere blasfemie, e una din formatiile mele preferate acolo sus de tot). Toate fazele interesante din seara aia s-au intamplat la masa de merchandise. Intai mi-am cumparat niste chestii si zece minute mai tarziu mi-am dat seama ca tipul care mi le-a dat era vocalul de la Far from Finished. Apoi, in timpul concertului Dropkick Murphys, cand ma duc iar pana la masa de merchandise (la LTJ am stat in primul rand), il vad pe Chris cu presupun prietena lui acolo, cumparandu-i un hanorac. I-am lasat pe cei cativa copii care il reperasera sa sara pe el, dupa care l-am abordat, mi-am facut poza cu el cheek-to-cheek (m-a luat in brate :) ) si mi-a semnat biletul de la concert. That was pretty awesome. M-a terminat total faza, am tremurat ca un copil cateva minute bune dupa asta. Talk about "starstruck"...

Inchei cu "song of the day": No Use for a Name - Nailed Shut.

Monday, July 03, 2006

Awesome DIY

Papertoys bestiale - print, cut, stick and enjoy. Tot raftul cu jucarii aici.



Inchei cu "quote of the day": "To be stupid, selfish, and have good health are three requirements for happiness, though if stupidity is lacking, all is lost." - Gustave Flaubert.

1-0 pentru Leo Burnett Canada

Toata campania aici.


Inchei cu "site of the day": Find your inner colored diamond :).

Form an orderly qeue here.

Duminica m-am ocupat de o operatiune de care mi-era frica de ceva timp... Avand in vedere ca am ocupat 2 (DOUA) debarale din casa cu articolele mai mult sau mai putin de imbracaminte pe care le posed, m-am hotarat sa ma organizez si sa mai dau si altora din hainele mele. Asta mai ales pentru ca urmeaza sa plec la Barcelona de unde ma voi intoarce cu inca doua debarale de haine si PRACTIC nu mai am unde sa le pun.
Nu era nimic interesant la TV, asa ca m-am apucat. Din incaltari nu am reusit sa arunc nimic, desi si acest departament este out of control total. Poate data viitoare. M-am apucat de tricouri, pe care le-am aranjat pe culori (HA! you say "obsessive-compulsive", i say "helpful"), si din care am reusit sa adun un sac intreg de donatii pentru cine le gaseste primul pe holul blocului. Apoi inca un sac cu pantaloni... dupa care m-am plictisit groaznic. Am ajuns la rochii si fuste care sunt mereu un departament dificil pentru ca acolo sunt multe "Poate o sa o port totusi sometime...". Si m-am oprit. In mod oficial, este foarte, foarte greu sa ai multe obiecte. Iata minunatia care mi-a iesit ca rezultat al acestui efort imens (incompleta, pentru ca inca cel putin un turn din ala e la spalat):



Inchei cu "compliment of the day": care nu e de azi, dar e prea amuzant ca sa nu il postez. De la Dub-V citire, dupa ce s-a delectat cu review-ul meu la "Dreamcatcher": "I never knew reading could be so much fun". Oh gosh, you sure know how to make a girl blush :) .

When no one is looking.


Inchei cu "song of the day": Unwritten Law - Rest of My Life.
eXTReMe Tracker