Friday, October 06, 2006

O scurta intrebare.


O sa dispara curand la noi obiceiul cu dus plicul de bani la nunta? Nu o sa dispara, nu?
Nu pot sa il suport. Atat voiam sa spun. Make a fuckin' registry. Lasati oamenii sa va cumpere cadouri frumoase pe care sa le puteti returna daca nu va plac sau nu aveti nevoie de ele. Nu ii puneti sa plateasca pentru ca sunt martori la oficializarea unei legaturi atat de intime. "Stii cumva cat e tacamu' la X?". Nu, si nici nu vreau sa stiu. Vreau sa le aleg cu mana mea ceva care sa reflecte ce inseamna ei doi pentru mine. Asta vreau.
Fara numar de la mine... pentru cine m-o intelege. "His" and "Hers" vases, pe site-ul lui Adler.

Inchei cu "song of the day": Rage Against the Machine - Take the Power Back.

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Candy, eu nu suport plicurile cu bani nici macar cand iau salariul. Si mie mi se pare o mizerie si o scarbosenie si o conditionare de a veni la nunta.
Dar sa stii ca e o afacere, nunta e o afacere din care mirii sau nasii care ar fi trebuit sa tina toata nunta, trebuie sa plateasca muzicantii, tacamurile. Nu stiu de ce e asa. Cred ca e numai balcanic. Nu stiu ce sa zic. Eu promit ca nu fac asta la nunta mea.

2:50 PM  
Blogger Sandra G said...

bravo! in sfarsit a scris-o cineva, ca de spus o spune toata lumea de cand ma stiu. huo plicurilor. e ca si cum as invita 100 de oameni la ziua mea si i-as pune sa-si plateasca singuri bautura. cand merg la nuntile prietenilor, nu pot niciodata sa ma uit in ochii lor cand le dau prostia aia de plic. cel mai mult ma revola nuntele basinosilor, care nu pot marca ocazia decat la inter sau mcmoni's sau mai stiu eu ce si te pun sa platesti pentru snobismele din capul lor. jur ca la urmatoarea nunta la care ma duc o sa scriu 'bani de divort' pe plic! :)

4:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

eu promit sa nu ma marit. sau s-o fac intr-o locatie exotica, ca pam si kid. ar trebui interzisa folosirea plicurilor pentru altceva decat felicitari mega-optimiste.

4:24 PM  
Blogger silvia g said...

si ceva si mai dureros: "asta mi-e prieten mai bun, ii dau mai multi bani". uh... NUUUU! groaznic... nu inteleg, pe bune...

4:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

bine ati venit in .ro . plicu` e numai unul din obiceiurile caracteristice nuntilor romanesti ( si nu va mai ofuscati atat , se poate si mai rau , parca nu ati auzit de nuntile cu strigare ! ) . sa va zic de chestia cu dansatu` gainii ? aparent nu pui tu , ca mire , pe bucatar sa iti danseze gaina ...vine ala din proprie initiativa ...si nu mai pleaca pana nu este platit bine . ospatarii stau cu degetele in nas daca nu au primit ceva in plus in seara respectiva . formatia asteapta ca invitatii sa faca dedicatii platite . indeed , nuntile romanesti sunt o afacere .and ...make a registry where ? . ma repet . suntem in .ro

5:41 PM  
Blogger Monica said...

he he dar tipul de la orchestra care urla din cand in cand: URMEAZA FRIPTUUUUUUUUUURA cum poate fi?
embarrasaaaaaaaant...stai ashea ca nu mai e cu plicul in mana, s-au inventat niste casute foarte kitschioate pe care scrie, evident, Casa de piatra, si unde depui, discret, cand urla tipul de la orchestra ca MIRII ISI IA LA REVEDERE, dupa ce te pupi cu cei doi...
abia astept la anu' in Franta o nunta( desi e groaza cu:ce cadou, totusi?my best friend...

1:07 AM  
Blogger Sandra G said...

draga yawn, eu cred ca atitudinea de 'asta e, suntem in .ro, n-avem ce sa facem' este unul dintre motivele pentru care nimic nu se schimba, sau lucrurile se schimba foarte incet.

firmele de wedding planning ofera mirilor posibilitatea de a face un registry. asta inseamna ca acele firme au deal-uri cu magazine. asta inseamna ca si atunci cand n-ai bani sa angajezi o firma care sa-ti organizeze nunta, totusi poti si tu sa faci un deal cu niste magazine. lipsa registry-ului nu e o problema de .ro, e o problema de parinti si socri old school care atata stiu: plic. asta se va schimba la un moment dat.

este exact aceeasi poveste cu bucataru' si cu ospatarii si cu formatia. ceea ce fac ei depinde de deal-ul pe care il ai cu ei. daca de la inceput negociezi ca ei sa NU faca lucrurile alea, nu le vor face.

solutia la mizeria cu plicurile ar fi ca tinerii insuratei sa take the power back (bravo silvia, bine aleasa melodia) si sa nu mai lase parinti si nashi demodati sa aranjeze prostii din astea, iar asta n-are nici o legatura cu .ro, ci cu cum vrei sa arate ziua in care promiti ca ramai forever cu un om. unora pur si simplu nu le pasa si e dreptul lor...

9:26 AM  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker