Monday, June 30, 2008

Sweet.



Inchei cu "quote of the day": "In literature as in love, we are astonished at what is chosen by others." - Andre Maurois

Thursday, June 19, 2008

"We're very, very loud"



Am fost aseara la Foo Fighters. In deschidere au fost Flogging Molly (de care nici nu scria pe bilet, deci a fost o surpriza draguta). A fost si Pat Smear. A fost dragut. Let me just mark it down.

Inchei cu "song of the day": Foo Fighters - Long Road to Ruin.

Tuesday, June 17, 2008

Nova Rock 2008 - the long and short of it

Nu va plictisesc cu detalii administrative, vreau sa scriu doar despre concerte. Oricum, a fost primul an cand nu m-am bronzat ca un tractorist. Which is good.



Ash - Am incercat sa ajung la astia, dar nu s-a putut din cauza de meci. Adica am auzit concertul adus de vant un picut, si la Shining Light chiar am ciulit un pic urechile. Si cam atat.

Jonathan Davis - Hai ca asta a fost amuzant. Eram curioasa sa vad ce canta omul fara Korn, asa ca m-am prezentat. Si-a pus un tron regal pe scena si a bagat niste bucati orientate spiritual cu influente etnice, ceva fantastic. Sincer, nu mi-a placut. Oricum dupa cate am vazut publicul raspundea cel mai tare la piesele Korn pe care le-a cantat, fie ele si reinterpretate. Plus ca se incapatana sa stea in tronul ala, imbracat la costum fiind, dar se si agita in timp ce canta, arata caraghios, ca un pusti rasfatat care fusese pus sa stea cu mainile la spate si el se zvarcolea ca la exorcizare. Funny stuff.



NOFX - A fost jenibil. Si-au bagat picioarele maxim. Nu prea aveau chef sa cante, presupun, oricum a fost trist. Noroc cu Hefe ca mai facea cate un efort cu vocea, in rest, cel putin la Lisa & Louise nici macar nu recunosteai melodia. Au zis pana si ei ca anul trecut, concertul cu Mad Caddies de la Last Day Out (cand Fat Mike a delectat audienta cu display-ul penisului din dotare - da, am fost acolo) a fost mai amuzant ca asta. Bine ca in schimb au vorbit tot concertul de Romania si despre prietenul lor roman, Penalu'. Asta a fost amuzant, dar nu e ironic ca au vorbit de Romania fix in cel mai prost concert pe care l-au avut? Hahaha! Dar noi pentru Penalu' ne-am bucurat - au scris Deftones de el pe album, au vorbit NOFX de el pe scena in fata a zeci de mii de oameni si a facut si interviu cu Bad Religion. Da' gata nene, mai lasa si la altii!
Am remarcat noul extras pe single si preferatul multora dintre noi, "Austria", care suna ca o tanguiala alcoolica gen "Austriaaaaa, Austriaaaa..." repetata de vreo 5 ori pe parcursul concertului, sa mai treaca timpul. "This is not how you do it in Romania!", ca sa il citez pe Fat Mike.



Sex Pistols - In afara de faptul ca Johnny Rotten era imbracat de parca iesise un pic in fata blocului sa duca gunoiul, asta a fost fix ce planificasem: un concert ok pe care trebuie sa il vezi, ca deh, erau Sex Pistols. Din pacate nu prea mai are vreun fel de credibilitate cand tipa acum omul "Fuck Austria!" sau "What the fuck is up? The Sex Pistols, that's what!". Mmmkay.

The Verve - Am auzit Bitter Sweet Symphony batuta de vant in directia non-stop-ului de la hostel, unde ne aflam. You know it, I know it, what's new.



Bad Religion - Greg Graffin, marry me. I MEAN IT.

Gavin Rossdale - A fost dragut sa aud Chemicals Between Us, Comedown si mai ales Glycerine. Am ratat Machinehead si Swallowed. E frumos de pica, no shocker there.

Beatsteaks - Parca nu a fost la fel de spectaculos ca anul trecut, desi astia fac mereu show si sunt zei oricum. Poate din cauza ca era a treia oara cand ii vedeam si nu am mai fost la fel de impresionata. Dar orice ar fi, they never let me down. A, a fost o faza tare ca au inceput cu I Don't Care As Long As You Sing. Asta mi-a placut, dar nu au mai cantat Badfish.

Motorhead - Leeeemmmmyyyyy! Am trecut cateva minute pe acolo, mai mult sa ii vad fata, dar sunetul era infect - zero bass si numai inalte care imi faceau timpanul sa sangereze, asa ca ne-am uitat un pic pe ecrane, am dat din cap ca in fata unei legende si ne-am retras la pat.



Skindred - Asta a fost revelatia festivalului. Mi-au placut de M-AM CACAT PE MINE, pardon my French, iar vocalul e prea caterinca... I-a facut pe aia terci pe acolo, daca ii punea sa se arunce in cap, cred ca se bagau. A ajutat si faptul ca ceilalti trei baieti din formatie sunt mai mult decat "easy on the eyes", ca sa zic asa. Cautati si ascultati Rat Race, Pressure, Nobody... fuck it! Ascultati tot. Ragga Punk for the kids.

Enter Shikari - In antiteza totala cu baietii dinainte, dupa parerea mea, astia sunt o mizerie. It's official, stamped and posted. Nu o sa stau acum sa citesc povestea vietii lor, dar mie mi-au dat impresia unei formatii de copii alintati, cu parinti bogati care le-au dat bani sa isi cumpere instrumente si sa isi faca formatie, pentru ca "au vrut". In chinurile facerii (lor) am trecut prin sample-uri de Scooter si Prodigy in '96 pana la Compact / Cantec pentru prieteni, topped off cu niste jene de maimutareli/cocalareli odioase, completate de chitaristul care tot incerca sa explice in germana, citind de pe o foaie, ca e ziua lui si vrea sa vada fete cu sutienul dat jos. Hai frate. Si nu, nu i-a aratat nimeni nimic.

Anti-Flag - Mie imi place foarte mult formatia asta, bine, nu sunt fan hardcore, dar chiar asteptam cu interes sa ii vad. Problema e ca exista propaganda si propaganda. Sau mai bine zis, exista multe moduri de a pune problema. Eu nu prea raspund la chestii gen "My brothers and sisters..." sau "My friends..." zise la fiecare inceput de fraza. Inteleg ca acolo exista un background, si respect maxim, pur si simplu nu m-a atins pe mine la coarda sensibila. That aside, a fost frumos la baieti! Se ridicase ceva praf in fata scenei si mi-au cantat One Trillion Dollars. Deci bun.



Rise Against - Ce simpatici au fost baietii astia. Maturi, frumos, foarte respectuosi cu formatiile care cantau in aceeasi zi cu ei, si au si sunat bine. In plus, puneau problema mai pe gustul meu, cand vine vorba de activism si lucrurile in care cred ei. Cum ar spune baietii nostrii, "Au venit pregatiti". Mi-a placut ca stiau copiii versurile de la mai toate melodiile si era atmosfera. Deci bun si la ei, adica ceea ce si asteptam.

Kid Rock - Of. Cu steagul Confederatiei pe spate, a aparut baiatul asta imbracat intr-un trening cu strasuri pe cusaturi, si si-a prezentat pleiada de ode aduse LUI. Pentru ca toate melodiile lui sunt despre EL: despre cum il cheama are vreo 10, dupa aia mai are cateva despre cat de bine f***, despre cat de bine canta, despre cat de bine sta cu banii, etc... La un moment dat am impresia ca a facut un tur al scenei, sa explice cat de bine stie el sa cante la toate instrumentele. M-a pierdut dupa ce a facut niste scratch-uri jenante si a cantat la chitara care era inca agatata de gatul chitaristului, in timp ce respectivul se sugruma cu cordelina. Era dragut sa si aduca un native american pe scena sa il scalpeze si show-ul ar fi fost complet. Truckers of the world, unite.



Incubus - Hmmm. Parca nu a fost la fel de frumos ca anul trecut. Brandon a ars-o un pic gay, adica la un moment dat si-a dat jos o bretea de la maieu (si credeti-ma, nu arata sexy nimic), dar cred ca s-a prins ca e penal si si-a pus-o la loc. Concertul mi s-a parut scurt si cam atat. Evident, au cantat impecabil ca de obicei, dar parca prea putin, si ma deranjeaza ca baiatul asta nu spune niciodata altceva in afara de "Thank you, boys and girls."

Rage Against the Machine - I was in the presence of greatness. And I had good seats! Nici nu pot spune mai mult decat ca a fost exact ce asteptam and then some. Au inceput in forta cu Testify, Bulls On Parade si People of the Sun, si au continuat cu toate alea - Bombtrack, Freedom, Vietnow, Guerilla Radio, Calm Like A Bomb, Bullet In Your Head, Sleep Now In the Fire, Know Your Enemy si au incheiat cu Killing in the Name. Daca mai cantau si Take the Power Back si Renegades of Funk eram orgasm definitiv. Ba nu, oricum am fost.



Stoicescu - Stoicescu a fost, ca de obicei, inepuizabil. S-a dus sa urineze langa un gard si vreo zece copii s-au oprit sa ii faca galerie, la care el a ridicat mainile in aer si le-a zis "Look, no hands!". Dupa aia o ardea pe acolo pe la festival, tovaraseste, cu From Down to Fall. Apoi a facut senzatie cu umbrela de cap cumparata cu 50.000 din fata de la Unirii. Dupa aia a baut un spritz de un litru, cu aroma de piersici si maracuja, stand sub un curcubeu perfect si admirand apusul care arata exact ca cocartzul din care se adapa. Etc...



Inchei cu "song of the day": Bad Religion - Infected.

Tuesday, June 03, 2008

Alo, aterizeaza bunicul.

Nu pot sa nu imortalizez trei mailuri pe care le-am primit de la bunicul meu de cand ma aflu in exil. El e forta, el e adevarul, el e asa cum trebuie sa fie.

"Azi am sarbatorit amintirea Lenutei, de Sf. Constantin si Elena, cu Zarafii si Mirela cu Andu, la Pescaru. Nu e ca la tine, dar nici rau. As fi bucuros sa fii mai calculata, retinuta (nu da pe afara nimic care poate fi folosit de altii in dezavantajul tau) si lasa-i sa creada ca ai rezerve nebanuite de ei. Nu se face prietenie acolo decat dupa indelunga verificare. Colegialitatea e suficienta. Doar in fata oglinzii si fara glas poti fi asa cum esti real si total. Se putea si locuinta mai modesta la inceput. Cand il vei citi pe Nietzsche vei afla ca la femei cel mai bun argument este biciul. Asa grait-a Zaratustra. Ti-am trimis mobilul meu de Germania+Europa, cu ceva rezerva, passwort 2528. Trimitem vitamina E de la magazinul saracilor. Mai vorbim. Pa"

"Iti trimit niste mostre de intelepciune chinezeasca. Pa"

"Draga Silvia, felicitari, e foarte frumos ( n.r. noul apartament in care stam). Va doresc succese si voie buna. Noi ne bucuram de tot ce faci. Eu am fost si raman preocupat de felul cum iti alegi companionii si de lecturile tale. As fi si mai mandru de tine daca ai invata germana dar si ceva din cultura germana, macar Goethe si Hesse pentru inceput, nemtii sunt foarte sensibili la atentia ce se da culturii lor, pe buna dreptate. Nu face prietenii fara o temeinica verificare. Pa"

Inchei cu "ad of the day": Starbucks - Glen.
eXTReMe Tracker