Thursday, November 30, 2006

Leapsa revine

De data asta, din taramuri utopice. O carte. Una. Una? E urata asta... O melodie, un barbat, un film, o carte... E dureros. Dar hai sa incercam.
Daca vorbeam de carti de suflet, cu riscul de a nu fi cea mai originala persoana, as fi zis fara dubiu Marquez. Daca vorbeam de abstract, as fi zis Amelie Nothomb. Daca vorbeam de deprimare, ziceam Sartre. Daca vorbeam de poveste, as fi zis Poe. (observati ce am facut aici? am mai pus niste chestii pe langa cartea pe care o voi nominaliza... sneaky). Dar asa, o sa vorbim de o recomandare.

Recomandarea mea este Laura Esquivel - Ca apa pentru ciocolata. De ce? Pentru ca de cand eram mica si am citit Romain Kalbris a lui Hector Malot, am adorat scriitorii care stiu sa povesteasca mancare. Eu sunt foarte implicata si foarte vizuala cand citesc o carte, imi imaginez cum arata personajele, locatiile, fac casting imaginar, ma implic, miros, ma enervez, si imi place foarte mult sa o gust, gurmanda fiind. Si ma refer aici la a o gusta cu papilele, nu cu sufletul sau mintea. Sa citesc si sa vreau sa ma ridic si sa merg la magazin sa dau o suma obscena de bani numai ca sa imi improvizez macar un pic din ce mancare e descrisa in cartea pe care o citesc. Senzatia e exact ca si cum m-as aseza cu ei la masa in pagina. Rup painea cu personajele din carte. Mancam din aceeasi farfurie. Daca farfuria mea e adevarata, atunci si ei sunt adevarati. Practic scoti cartea din carte si o aduci in dormitorul propriu, atat de real incat poti sa iti bagi dintii in ea. Literalmente. O sa va rog sa ma scuzati, dar eu sunt foarte teritoriala cand vine vorba de mancare sau de carti: sunt ambele experiente foarte egoiste. Imi apartin. Foarte important - a nu se intelege ca doar descrierile fastuoase de retete si mancaruri incredibile sunt de capul cartii - ea are o garnitura de poveste senzuala, sud-americana, asa cum imi place mie, de cand m-am culcat cu Gabriel Garcia si nu a mai plecat niciodata.

Inteleg ca au facut si film dupa carte. Dar daca va place sa fiti voi in controlul propriilor papile... alegeti cartea.

Dau leapsa mai departe la Missy, Marie si Tudor.

Inchei cu "artist of the day": Insert chirilice here.

Nagi Noda presents: Yuki - Sentimental Journey



Nagi Noda e o domnisoara care e regizoare, fotografa si all around wicked visual artist. Uitati-va cu atentie la videoclipul de mai sus, pana la capat, si dupa aia cautati pe net tot ce puteti gasi despre sau facut de ea. E prea tare tipa - sunt sigura ca nu s-a drogat niciodata, e perfect sanatoasa la cap si e o persoana absolut banala. NOT! <3


Inchei cu "song of the day": Me First and the Gimme Gimmes - She Believes In Me.

Beauty on display


Am gasit astazi pe net o galerie de arta care, intamplator, se ocupa de patru artisi care imi plac mie foarte mult: Lori Earley, Audrey Kawasaki, Kris Lewis si Luke Chueh. Toti in acelasi loc, ce coincidenta! Prints for sale. Add to wishlist.

Inchei cu "word of the day": sesquipedality = using very long words.

Wednesday, November 29, 2006

Merry f*cking Christmas

Ca tot se apropie sarbatorile... eu as trimite numai felicitari de genul asta.


via Design Sponge

Inchei cu "song of the day": Incubus - Anna Molly.

Monday, November 27, 2006

Spotted on the net today

The glasswing butterfly, a delicate thing of beauty: exista un fluture care are aripile transparente. Mai multe aici.


Inchei cu "activity of the day": Descarcati-va un desktop exemplar de la Pixel Girl.

Draga Fergie,


Gwen Stefani exista deja. Cheers.

Inchei cu "video of the day": Gwen Stefani - Wind It Up.

Thursday, November 23, 2006

Me, me, me.

La insistentele Mariei, postez si wishlist-ul meu personal de Craciun. Poate-poate face vreun anonim o fapta buna :)) . Luati.


Inchei cu "site of the day": Dutch by Design.

This mess we're in




Travel the U.S. via awesome photography by Mike Brodie.
Un baietel pe care il cheama Obsidian si o fetita nou-nascuta numita Attica. Tatuaje, praf, strazi neasfaltate, comori ascunse, masini transformate in camine, culori tari, cupluri murdare si superbe, personalitati puternice si da, stil! Un pic din America pe care nu o vezi la televizor... Si cea mai fascinanta, dupa parerea mea.
As numi stilul lui "a beautiful disaster"... Si ma uit la fotografiile astea pentru a nu stiu cata oara, cu aceeasi placere.

Inchei cu "song of the day": Dropkick Murphys - Sunshine Highway.

Wednesday, November 22, 2006

Hai cu sequel-ul...

Gata, ultimii dar cu siguranta nu cei din urma, cu voia dumneavoastra:

Laura - perna Dream On si geanta tokidoki

Monica - toata gama de produse TIGI for Blondes si un poster cu Borat

Zaza - un snowglobe parizian si un set de cafea Sci-Fi din argint

Bogdan - parodii dupa filme cu Greg the Bunny si un tricou Punisher (pentru ca esti mai inalt decat credeam)

Andra - album Magnetic Fields si giant lollipops

Tudor - lava lamp si "Freud for Begginers"

In caz ca nu v-ati dat singuri seama, click pe poze sa va vedeti cadourile in toata splendoarea. Gata. Am dat o groaza de bani pe voi... Merry Early Virtual Xmas.

Inchei cu "book of the day": Aventurile lui Habarnam.

Stoicescu <3

Ca in filme:

Love Story


The Bodyguard


The English Pacient



Boys Don't Cry


The League of Extraordinary Gentlemen


Inchei cu "song of the day": Hoobastank - If I Were You.

Tuesday, November 21, 2006

Fetelor... dans!

Ok, recunosc. M-am uitat la mizeria de "Dansez pentru tine".
Whaat?! E doar pentru ca imi place foarte tare de Mihai Petre si am o slabiciune pentru Smiley... A, nici asta nu era o scuza buna, nu? :)) Macar sunt sincera... Dar sa revenim.
Lasand la o parte stilul jalnic in care se prezinta concurentii si emisiunea ca bucata de televiziune, imi e mie rusine de rusinea pe care nu o are PRO TV-ul in stilul asta de santaj sentimental nesimtit care le-a devenit trademark. E ca atunci cand au facut magaria suprema: cand a cazut avionul la Balotesti, s-au dus acasa la sotia pilotului, au vorbit cu ea casually on camera o ora despre cum e viata ei de nevasta de aviator, dupa care i-au spus, tot on camera, ca sotul ei a murit. Atunci am dat telefon la "sediu" si i-am injurat. Dar vad ca le place in continuare... Chiar nu le e DELOC rusine.
In alta ordine de idei, eu ma uit de mult timp la "Strictly Come Dancing", varianta BBC a aceluiasi show, dar evident, facut mult mai finut si mai entertaining decat "treaba" autohtona. Acolo echipele sunt formate dintr-o celebritate si un dansator profesionist si se munceste, tati. Si se vede. Si mi se face pielea de gaina cand ii vad pe oamenii aia cum danseaza. Si prezentatorul principal e Bruce Forsyth, cel mai simpatic showman de cursa lunga pe care il are Anglia. Uitati-va daca aveti timp si o sa intelegeti diferenta...

Pentru amuzament, tin neaparat sa postez aici unul dintre mesajele pe care le-am primit de la Sandra vineri, in timpul emisiunii foarte sus-mentionate. Le-as fi postat pe toate, dar sunt destul de grafice si mi-e teama ca nimereste vreun copil nevinovat pe aici. Deci citez:

"La Mihai se da acolo pana la epuizare, la Banica se da la craniu pana la epuizare, eu asa zic..."

Ca sa rezum, m-am saturat de cat de penibil e Banica si vorba Sandrei, oamenii care ii sufla in casca, si m-am saturat de viorile si mafia protevista care stoarce fiecare nenorocire a amaratilor din tara asta sub firma nobila de "Salvatorii Neamului" (daca mai aud o data replica "Oameni buni, sa nu uitam ca scopul acestei emisiuni este sa ii ajutam pe cei din jurul nostru care au avut mai putin noroc in viata... ", imi cumpar pistol). Si pentru ca am de ales, nu ma mai uit la mizeria de "Dansez pentru tine".

Inchei cu "song of the day": Deana Carter - Once Upon a December.

Monday, November 20, 2006

Internet Santa part II

Spread the love, spread the joy.

Missy - o duzina de sosete si bilete la RHCP (naked Flea)

Mazi - vacanta in Hawaii si "Charlie and the Chocolate Factory"

Ana - o carte speciala cu ilustratii si "tricoul"

Alexandra - Colin Farrell si un Pulitzer

Spiridus - un caleidoscop si ceai cu ciocolata

Cristina - cizme Sugar si portalul Shoewawa

12 down, 6 to go.

Inchei cu "site of the day": Si ce zici ca se mai poarta?

Cine zicea ca lunea e o zi nasoala?


Nu, nu mi le-am trimis singura :)) . Si desi e un admirator "profesional", nu unul romantic si nici prea secret nu e, uite ca se intampla lucruri mici si dragute care iti fac ziua mai frumoasa... Da, chiar si ziua de luni.
Si as vrea sa postez aici si un mail pe care l-am primit tot astazi, atat de frumos incat mi-a venit un pic sa plang. Dar e prea... intim. O sa trebuiasca sa ma credeti pe cuvant.

Inchei cu "artist of the day": Ruth Gwily.

Hang your stalkings.

Cred ca nu mai are rost sa astept pana in decembrie... In ordine geografica, primii 6 care isi primesc cadourile virtuale devreme:

Sandra - bedroom wall makeover si Noua Zeelanda (toata)

Stoicescu - Vansii "aia" si drinking hat (cum de nu ai deja?)

Mirona - suport lumanare Swarovski si primul sezon din "Little Britain" (iti explica your love)

Marie - film customizat cu Mikkel Bang si snowboard Salomon (mare si scump)

Jay - cow beanbag si microfon old school Shure (being supportive)

Panda - cetatenie suedeza si masina vintage (sofer inclus)

Cam asta e episodul de astazi. Revenim maine cu urmatorii 6...

Inchei cu "song of the day": The Killers - When You Were Young.

Friday, November 17, 2006

On the first day of XMAS...

Aseara m-a tarat o prietena prin magazine si ce sa vezi... Deja a venit Craciunul peste tot. Eu nu stiam. Bine ca am aflat. Am vazut la brazi impodobiti si Mosi Craciun de mi s-a aplecat... Si asta m-a inspirat sa incep o mare lucrare: o lista de cadouri virtuale pentru toti copiii care stau cuminti, agatati in sosete de marginea semineului meu (adica in lista de linkuri). Sunteti 18, deci va dura ceva, am sa incep sa va postez pe rand, cate 6, deci trei mesaje. Sa vedem daca va nimeresc. Oricum, eu deocamdata ma distrez facand lista... E ca si cum chiar v-as cumpara lucrurile astea. Sper sa va placa exact ca si cum chiar le-ati primi :)) ...

Inchei cu "song of the day": Creed - Eighteen.

Thursday, November 16, 2006

E scris.

Am primit pe mail de la Panda (surprinzator) un fisier cu caracteristicile pe care le are un om in functie de ziua lui de nastere. In ceea ce ma priveste, desi nu cred in horoscopuri, foarte multe chestii se pupa cu mine. Si cine ma cunoaste va stii exact despre ce vorbesc. Spilcuiesc:

Leu, 11 august - Ziua validarii
Menirea lor este aceea de a simti si de a scoate la iveala cu mult curaj ceea ce este ascuns, de a testa si de a-i demasca pe cei care pretind ca sunt altfel decat in realitate. In ultima privinta se dovedesc adesea extrem de nemilosi.

Cei mai evoluati dintre nativii zilei de 11 august pot aborda asemenea subiecte intr-o maniera pozitiva si creatoare. Astfel, ei ii pot lumina si invata pe ceilalti.

Nativii zilei de 11 august sunt inzestrati cu o intelegere subtila a naturii umane si sunt greu de pacalit.

Este extrem de important pentru nativii zilei de 11 august sa aiba auditoriu pentru a-si impartasi vizunile provocatoare. Ceea ce stiu trebuie sa impartasit celorlalti, trebuie afisat in public. In cazul in care sunt critici, punctele lor de vedere trebuie publicate si examinate. Cei nascuti astazi cauta sa fie respectati, dar nu traiesc doar pentru a obtine apobarea celorlalti. De fapt, opozitia si antagonismul pe care adesea le provoaca actioneaza ca un tonifiant pentru ei si le intareste forta vitala si ii ajuta sa realizeze ceea ce si-au propus. Totusi, ei trebuie sa se fereasca sa provoace opozitii prea evidente. Negativitatea si distrugerea ii urmaresc de-a lungul intregii vieti.

Nativii zilei de 11 august pot fi extrem de plini de succes odata ce invata sa-si prezinte instinctele la momentul oportun si in cea mai productiva modalitate posibila. Catalitici prin natura lor, cei nascuti astazi au tendinta de a starni controverse in orice tip de sfera sociala in care se afla. Nativii mai evoluati reusesc sa includa asemenea energii in conversatie, in munca si proiectele lor creative. Inaintarea in varsta si speranta ca au devenit mai intelepti tempereaza latura rebela a nativilor zilei de 11 august.

SFATURI: Incearca sa-ti controlezi instinctele si impulsurile. Adevarul poate fi un lucru bun, dar poate sa si doara. Tine minte ca succesele tale sunt direct proportionale cu abilitatile tale diplomatice. Cultiva-ti latura afectiva si permisiva. Nu uita de importanta actiunilor marunte ce tin de amabilitate personala.

PUNCTE FORTE: In cautarea adevarului, puternic, instinctiv.

PUNCTE SLABE: Sobru, agasant, agresiv.


Am mai citit la doua persoane importante din viata mea si i-am recunoscut acolo... Daca sunteti curiosi ce scrie pe la voi, dati-mi un semn si va dau un forward. Eu m-am distrat, mai ales ca lipsa mea de diplomatie e faimoasa peste mari si tari.

Inchei cu "artist of the day": Triinu Pungits.

Blog intrusions #1


M-am gandit ca ar fi amuzant (pentru mine cel putin) sa raspund aici la mesaje de pe alte bloguri care imi trezesc interesul sau ma ating in vreun fel. Azi ii dau replica Mironei la un post despre o bratara pe care o poseda si cu care a facut senzatie intr-o seara intima de fete, la doua filme inchiriate si o spagheta cu Roquefort (parca asa era?). Replica mea fiind aceasta brosa foarte interesanta, pe care mi-as dori-o prinsa de geanta. Bineinteles, complete with lipgloss, pentru zilele reci de iarna care urmeaza.



Inchei cu "quote of the day": "I'm tired of all this nonsense about beauty being only skin-deep. That's deep enough. What do you want, an adorable pancreas?!" - Jean Kerr

the pony project

Voiam de mult timp sa scriu despre moda asta care face ravagii printre designeri si cumparatorii de arta affordable, si anume collectible designer toys. Cred ca cele mai cunoscute sunt Qees si Dunnys, dar am tot dat pe net peste mai multe modele. Si pentru ca moda acestor proiecte se extinde rapid, acum s-au apucat sa customizeze My Little Pony... Urmeaza Barbie. E o evolutie logica.



Bonus, cu dedicatie pentru Nihasa, Smorkin' labbits.

Inchei cu "site of the day": All about Alice.

O dimineata Seinfeld si voua.

Mi-am inceput dimineata cu micul dejun la McDonald's, unde canta albumul American Idiot cap-coada, si unde am vorbit cu Panda despre cum ne stergem mu... nasul (cat servetel se foloseste, cum se impacheteaza, cum se depoziteaza la capatul patului), dupa care ilustrul meu coleg mi-a dezvaluit ca si-ar fi dorit sa aiba un sclav pe nume Jim sau Ben (?!) pe care sa il imbrace in camasa larga de in si sa il puna sa traiasca intr-o coliba in spatele blocului. Discutia a degenerat si am ajuns la fantezii despre cum l-ar invata sa lucreze in Photoshop si el ar sta in pat, i-ar da comenzi si l-ar lovi cu cravasa peste degete cand greseste: "NU!!! Am zis RIGHT click!!!".
Ceea ce va doresc si dumneavoastra.

Inchei cu "song of the day": Hard-Fi - Hard to Beat.

Monday, November 13, 2006

Pai...

"De ce nu ai mai scris?" - Pentru ca nu am avut nimic interesant/amuzant de zis. Oricat de mult imi place sa scriu in fiecare zi, in primul rand pentru ca citind in urma imi aduc aminte cum mi-a fost mie ziua respectiva, pur si simplu nu am fost inspirata in ultimul timp. Nici nu am mai dat peste nimic dragut pe net, si nici nu mi-a mai cantat Maria slagare. Uite, si Sandra s-a lasat de treaba momentan... Ar trebui sa muncesc eu pentru amandoua. Si acum ca am scris mesajul asta, sigur o sa ma loveasca inspiratia. Ma pastram pentru o discutie despre cat de carnivora sunt, inspirata de problema care l-a lasat pe Travis cu o singura mana de tobosar functionala (a facut ceva tumoare din cauza ca nu mananca de ceva ani carne, si acum pleaca in turneu cu +44 batand la tobe doar cu bratul stang), dar inca nu am impulsul ala decisiv. Sa vedem cum evolueaza lucrurile...

Inchei cu "song of the day": 30 Seconds to Mars - The Kill.

Thursday, November 09, 2006

Spotted on the net today


Si asa am ajuns, pe firul unor cercetari, la Melanie Delon. Desi tehnica asta de pictura digitala imi aduce aminte un pic de tablourile kitchoase care se vand pe promenada la Mamaia, imaginea asta mi-a atras atentia si m-a bantuit un pic, chiar si dupa ce am inchis-o. I thought I'd share...

Inchei cu "song of the day": Red Hot Chilli Peppers - Torture Me.

"Casa mea e-un cantec cu acorduri ample..."

Stiti cum se spune, ca absolut toate lucrurile din lume au un pret? I'll tell you what... Maria, aseara, in masina, cantand "Casa mea", a doamnei Angela Similea. Priceless! Iti multumesc, puiut. Si honorable mention pentru Andra, care mi-a adus lacrimi in ochi (de ras) cand a interpretat din fundul plamanilor din dotare versiunea ei personala a acestui slagar.

"Casa mea-i un cantec cu acorduri ample...



Melancolic si fierbinte si curat



Si ma simt ca-ntr-un palat, de paduri inconjurat



Viata mea in cantec s-a mutaaaaaaaat!"



Inchei cu "site of the day": The Toy Maker.

Wednesday, November 08, 2006

Print Screen of the day


Loadsa beauty...

Inchei cu "song of the day": Promoe - Headache.

Tuesday, November 07, 2006

CBGB: 360 Virtual Tour


O pagina foarte, foarte misto unde puteti vedea si pe dinauntru si pe dinafara institutia care din pacate "a fost" CBGB NY. See the whole place here.

Inchei cu "quote of the day": "Evil is obvious only in retrospect." - Gloria Steinem

+44 - When Your Heart Stops Beating



Si odata cu melodia asta frumoasa, some nice piece of info (de la VH1 citire): la nunta lui Tony Hawk au cantat bunii lui prieteni, Rancid. Dupa care i-au dat miresei autograf pe rochie. Mda...

Inchei cu "artist of the day": Meg Hunt.

Monday, November 06, 2006

Makin' friends.

Cu regret trebuie sa spun ca mie nu imi place Bucurestiul. Nu mi-a placut niciodata si nu cred ca o sa imi placa vreodata. Si totusi, pentru ca sambata dimineata m-am trezit intr-o plimbare matinala neasteptata, am facut si ceva poze... Poate-poate vad partea frumoasa si ma impac cu orasul... Concluzia mea, sunt sigura, nu e nimic nou. Ca sa iti placa Bucurestiul trebuie sa ai foarte multa imaginatie, sa cauti mult, si sa fii foarte selectiv pentru a vedea detaliile frumoase ascunse in imaginea dezolanta de ansamblu. O sa mai incerc experimentul asta, sa vedem ce mai reiese.



Inchei cu "site of the day": Travis Barker's MySpace profile.
eXTReMe Tracker